Nieuwe initiatieven voor glastuinbouw

Brainstormsessie rond enkele thema’s/regio’s die kaderen binnen een project rond glastuinbouw. Samen met de betrokken actoren concrete ideeën bedenken waarmee (al dan niet samen) aan de slag kan gegaan worden voor een vervolgtraject.

Uitdaging

De Provincie Oost-Vlaanderen wilde alle stakeholders betrekken bij het strategisch project ‘glastuinbouw’ en samen met alle betrokken actoren concrete ideeën bedenken waarmee (al dan niet samen) aan de slag kon gegaan worden voor een vervolgtraject. Ze deden ook beroep op ons train-the-trainer programma zodat ze in de toekomst voor andere strategische projecten zelf brainstorms kunnen begeleiden. 

Aanpak

In een train-the-trainer workshop werden drie medewerkers van de provincie Oost-Vlaanderen opgeleid in het gebruik van onze brainstormtool. Zij begeleidden samen met ons de brainstormsessie waar meer dan 70 stakeholders meer dan 600 ideeën bedachten. Uiteindelijk werden 12 topideeën geselecteerd en uitgeschreven in projectfiches.

Resultaat

Zowel de 12 projectfiches als alle gegeneerde ideeën werden gedeeld met alle stakeholders, samen met een actieplan om te bepalen wie de projecten zal verwezenlijken en met welke middelen.

De samenwerking met Karen en Stijn van Umano was heel positief. Het doel was om zo veel mogelijk ideeën te verzamelen en mensen out of the box te laten nadenken. Door een prikkelende inleiding en goede opwarming van de deelnemers zorgden Karen en Stijn ervoor dat iedereen enthousiast werd. Op voorhand werden we goed gebriefd zodat we op het moment zelf meteen aan de slag konden. Ook dan stonden Karen en Stijn ter beschikking om zelf tafels te begeleiden en tips te geven aan onze medewerkers. Onze kennismaking met zowel Umano als de brainstormmethodiek was voor onze organisatie heel zinvol en voor herhaling vatbaar!

D.D.P., provincie Oost-Vlaanderen

Op zoek naar een manier om nieuwe ideeën te bedenken met je partners?

Ontdek meer over umano BOOST
ontdek BOOST